27.06.2022

Розбещення малолітніх дівчат та створення за їхньої участі дитячої порнографії - затримано мешканця Дніпропетровщини

                                                         

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Київської міської прокуратури затримано та повідомлено про підозру 28-річному мешканцю Дніпропетровської області за фактом вчинення розпусних та насильницьких дій сексуального характеру відносно двох малолітніх дітей, а також у виготовленні та примушуванні до створення дитячої порнографії за участі малолітніх дітей (ч. 2 ст. 156, ч. 6. ст. 153, ч. 1, 3 ст. 301-1 КК України).
 
У ході міжнародного співробітництва українські правоохоронці отримали інформацію від іноземних колег щодо розміщення в мережі інтернет фотоматеріалів з дитячою порнографією, ймовірно виготовленою на території України.
 
У межах розпочатого кримінального провадження українським правоохоронцям вдалося встановити, що до виготовлення протиправного контенту причетний 28-річний мешканець Дніпропетровщини.
 
Як з’ясувалося, вказані дії чоловік вчиняв відносно малолітніх дітей своїх співмешканок, з якими проживав у різні роки. Потерпілі - двоє дівчат, яким на момент вчинення злочину було від 6 до 9 років.
 
Чоловік примушував дітей до участі у створенні фото- та відеоматеріалів з моделюванням сексуальної поведінки та зображенням їхніх статевих органів.
 
У ході проведеного обшуку за місцем проживання фігуранта вилучено мобільний телефон, комп’ютер та електронні носії інформації, що містили близько 100 фото- та відеофайлів з дитячою порнографією, створеною за примусовою участю потерпілих, а також інших, поки що не встановлених дітей віком від 2 до 7 років.
 
Чоловіка затримали в порядку ст. 208 КПК України. Наразі за клопотанням прокуратури йому обрано безальтернативний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб. 
 
Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають.
 
Викриття зловмисника здійснювалося за процесуального керівництва ювенальних прокурорів Київської міської прокуратури слідчими СУ ГУ НП у місті Києві у взаємодії з Департаментом кіберполіцї Нацполіцї України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1543