28.06.2022

Призначеній окупантами керівниці «Центру зайнятості» у м. Сватове повідомлено про підозру

                                                      

Київською міською прокуратурою повідомлено про підозру у колабораційній діяльності громадянці України, яка добровільно погодилась на зайняття посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, мешканка Луганської області, усвідомлюючи здійснення російською федерацією відкритої збройної агресії проти України, добровільно погодилася на співпрацю з окупаційною владою.
 
Перебуваючи на тимчасово окупованій території Луганської області, підозрювана прийняла пропозицію представників держави-агресора та незаконних збройних формувань «лнр» та добровільно обійняла посаду виконувача обов’язків начальника так званого «Территориального отделения Государственного учреждения – Республиканский центр занятости Луганской Народной Республики в Сватовском районе».
 
Слідство триває. Вживаються усі необхідні слідчо-оперативні заходи для встановлення інших осіб, причетних до колабораційній діяльності.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими ТУ ДБР, розташованого у м. Києві, за матеріалами та оперативного супроводу ДЗНД СБ України.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1526