04.07.2022

Викрито та затримано трьох осіб, які обікрали сховище дорогоцінних металів на 90 млн гривень

                

Київською міською прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом таємного викрадення дорогоцінних металів та ювелірних виробів зі сховища поштових відправлень ДП «Спецзвʼязок», вчиненого в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 185 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що на початку березня поточного року будівлю одного зі столичних відділень Держспецзв’язку було пошкоджено внаслідок ворожого обстрілу, чим скористалась група з осіб з числа колишніх працівників правоохоронних органів.
 
Вказані особи таємно проникли до сховища поштових відправлень, в якому зберігались дорогоцінні метали та ювелірні вироби вартістю понад 90 млн. гривень, які були передані фельд’єгерській службі. Користуючись умовами воєнного стану зловмисники таємно викрали вказане майно та, у подальшому, розпорядились ним на власний розсуд.
 
У межах досудового розслідування у фігурантів провадження проведено 15 санкціонованих обшуків на території міста Києва та Київської області, в ході яких виявлено та вилучено частину викрадених ювелірних виробів загальною вагою 8 кг, зброю, бойові припаси та вибухові речовини, а також готівкові кошти.
 
За результатами проведених слідчих дій затримано 3 осіб, яким повідомлено про підозру та вирішується питання щодо обрання запобіжних заходів.
 
Крім цього, проводяться слідчі дії, направлені на встановлення інших можливих співучасників вчиненого кримінального правопорушення.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими ТУ ДБР, розташованого в м. Києві.
 
Нагадуємо, що відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1630