07.07.2022

Київська прокуратура передала на користь ЗСУ майже 1 млн гривень арештованих російських активів

                           

Подільською окружною прокуратурою міста Києва за матеріалами Центрального МРВ ГУ СБ України у м. Києві та Київській області в рамках розслідування кримінального провадження відносно резидента рф передано на користь Збройних сил України близько 1 млн гривень вилучених активів.
 
Установлено, що службові особи та власники підприємства, що надає консалтингові послуги, запровадили протиправний фінансовий механізм безпідставного формування податкового кредиту, обготівковування та виведення грошових коштів за кордон, що в свою чергу наносило шкоду державній та економічній безпеці України.
 
Під час слідства в офісному приміщенні згаданого підприємства-резидента рф проведено обшук, у ході якого вилучено документи, які підтверджують протиправну діяльність останнього. За результатами слідчих дій на банківські рахунки товариства накладено арешт. 
 
На даний час в рамках розслідування арештовані активи на суму 1 млн гривень перераховані на потреби Збройних сил України. Вживаються заходи щодо звернення на користь ЗСУ іншого майна резидента рф. 
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється за фактом можливого фінансування дій, вчинених з метою  насильницької зміни чи повалення конституційної ладу або захоплення державної влади, а також за фактом можливого зловживання своїми повноваженнями службовими особами товариства. 
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1770