08.07.2022

Взяв в оренду 16 автомобілів і незаконно продав - організатора схеми засуджено до 9 років позбавлення волі

                

За підтримання обвинувачення Київською міською прокуратурою оголошено обвинувальний вирок чоловіку за фактом незаконного заволодіння транспортними засобами та підроблення документів (ч.ч. 2, 3 ст. 289, ч.ч. 3, 4 ст. 358 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, організатор схеми (місцевий мешканець, пенсіонер МВС), укладав з потерпілими договори оренди автомобілів та сплачував кошти за перший місяць користування транспортним засобом. Після цього орендований автомобіль відганяли у «відстійник», перебивали номери кузова та агрегатів й здійснювали перепродаж, використовуючи підроблені документи, або розбирали на запчастини. 
 
У ході досудового розслідування правоохоронці встановили 16 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами різних моделей. Потерпілим завдано збитки на суму близько 1, 4 млн гривень.
 
За результатом тривалого судового розгляду Дарницький районний суд м. Києва визнав чоловіка винним в інкримінованих злочинах та призначив покарання у вигляді 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 
 
Пресслужба Київської міської прокуратури
 

кількість переглядів: 1720