12.07.2022

Прокуратура передала АРМА 50 млн грн, 830 кг срібла та нерухомість групи осіб, причетних до махінацій на ринку криптовалют

                                                  

За клопотанням Дарницької окружної прокуратури м. Києва арештовано та передано в управління АРМА грошові кошти близько 50 млн грн у різній валюті, 830 кг срібла, 6 земельних ділянок та 3 квартири.
 
Окружна прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом протиправного використання групою осіб ресурсів з обміну електронних коштів, які дозволяють користувачам з РФ, а також мешканцям так званих «Л/ДНР», конвертувати готівкові та безготівкові кошти у криптовалюту, без сплати податків та з подальшою легалізацією.
 
У межах розслідування у фігурантів провадження проведено обшуки, вилучено злитки банківського срібла загальною вагою понад 830 кг, грошові кошти у сумі близько 50 млн грн у різній валюті – 850 тис євро, 470 тис доларів США та 460 тис грн., на які згодом накладено арешт.
 
За клопотанням прокуратури накладено арешт на 6 земельних ділянок загальною площею понад 6 га та 3 квартири загальною площею 380 кв м, що належать фігурантам кримінального провадження.
 
Загальна вартість арештованого майна становить понад 100 млн гривень.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами ухилення від сплати податків, легалізації (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, а також шахрайства здійснюється Дарницьким управлінням поліції ГУ Нацполіції в м. Києві за матеріалами ДЗНД СБУ України (ч. 3. ст. 212, ч. 1 ст. 209, ч. 3 ст. 190 КК України).
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1387