13.07.2022

Експрацівника державного банку підозрюють у незаконних махінаціях з коштами клієнтів

                              

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру колишньому головному економісту одного з державних банків за фактом шахрайства, вчиненому шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки та у несанкціонованому знищенні інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї (ч. 3 ст. 190, ч. 1 ст. 362 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, працівник банку, зловживаючи довірою клієнтів, приймав від громадян, переважно людей похилого віку, грошові кошти для поповнення банківських рахунків останніх. Однак у подальшому без відома клієнтів скасовував ці фінансові операції, а грошові кошти привласнював.
 
Крім того, встановлено факти зловживання цим же працівником банку довірою клієнтів, у яких він під різним приводом виманював банківські карти та паролі до них, після чого здійснював зняття готівкових коштів через банкомати та привласнював їх.
 
Злочинними діями ексслужбовця завдано шкоди 27 громадянам на суму понад 300 тис. гривень, які у подальшому відшкодовані державним банком, чим йому завдано збитків на вказану суму.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.
 
Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.
 
Заходи з викриття правопорушення проводилися прокурорами спільно з співробітниками Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ та слідчими Головного управління Національної поліції у м. Києві.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1391