15.07.2022

Київська прокуратура передала в АРМА російські трактори, які були ввезені на територію України з порушенням митних правил

                               

Київською міською прокуратурою спільно зі слідчими СУ ГУНП у м. Києві у ході розслідування кримінального провадження арештовано та передано в АРМА два трактори російського виробництва, які імпортувались з російської федерації на територію України з порушенням митних правил та всупереч встановлених законодавством обмежень.
 
Зазначена техніка була виявлена та вилучена на території митного терміналу у ході огляду, проведеного в межах розслідування, розпочатого за фактом фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України.
 
Відповідно до чинного законодавства, указана техніка входить до переліку товарів, що походять з російської федерації та ввезення яких на митну територію України заборонено.
 
У зв’язку з цим, за клопотанням прокуратури суд наклав арешт на вилучену техніку та прийняв рішення про її передачу в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.
 
Вартість переданих активів становить понад 10 млн гривень.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1360