18.07.2022

Столична прокуратура передала в АРМА білоруські локомотиви, які перевозили товари для забезпечення російської армії

                                                  

За клопотанням Київської міської прокуратури арештовано та передано в АРМА три локомотива білоруського виробництва, які використовувалися для транспортування товарів, у тому числі, необхідних російській федерації для ведення війни проти України.
 
Зазначена техніка була виявлена на території України під час огляду, проведеного в межах розслідування, розпочатого за фактом фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України (ч. 4 ст. 110-2 КК України).
 
Відповідно до отриманої інформації вказані локомотиви здійснювали регулярні перевезення товарів, у тому числі паливно-мастильних матеріалів, з України до Республіки Білорусь, які у подальшому використовувалися російською федерацію для матеріального забезпечення збройного вторгнення в Україну.
 
У зв’язку з цим, за клопотанням прокуратури суд наклав арешт на вказані локомотиви та прийняв рішення про їх передачу в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.    
 
Вартість переданого майна становить понад 70 млн грн.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими СУ ГУ Нацполіції у м. Києві за матеріалами Департаменту кібербезпеки СБУ та у взаємодії з Департаментом економічної та інформаційної безпеки АТ «Укрзалізниця».
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1337