21.07.2022

Київська прокуратура відстояла в апеляції повернення місту будівлі кінотеатру «Молодіжний»

                                               

Київський апеляційний суд залишив в силі рішення суду першої інстанції, яким задоволено позов Київської міської прокуратури та витребувано на користь територіальної громади столиці будівлю закладу культури – кінотеатру «Молодіжний» у Святошинському районі м.Києва, площею понад 200 кв. м та вартістю понад 5 млн гривень.
 
Як, повідомлялось раніше, будівля кінотеатру «Молодіжний» по вул. Рубежівській у м.Києві, яку побудовано ще у 1958 році, є комунальною власністю.
 
Однак у 2014 році фізична особа незаконно зареєструвала за собою право власності на неї на підставі підроблених документів.
 
При цьому Київрадою рішення про відчуження будівлі не приймалось, а її приватизація не проводилась.
 
За таких обставин, Київська міська прокуратура звернулась до суду з позовом про витребування цього майна. Суд першої інстанції задовольнив позов, однак відповідач оскаржив це рішення в апеляційній інстанції.
 
За результатами розгляду апеляційної скарги Київський апеляційний суд, погодившись з доводами прокурора щодо відсутності у фізичної особи прав на комунальне майно, залишив в силі рішення суду першої інстанції, ухвалене на користь прокуратури та Київської міської ради.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1335