30.07.2022

Розбещення та створення дитячої порнографії за участі малолітніх дітей – судитимуть матір та її співмешканця

                               

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Деснянської окружної прокуратури міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт відносно жінки та чоловіка за фактами виготовлення, розповсюдження та примушування малолітніх дітей до участі у створенні дитячої порнографії, вчинення відносно них розпусних дій, а також насильницьких дій сексуального характеру (ч. 4 ст. 301-1, ч. 4 ст. 153, ч. 2 ст. 156 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що до створення протиправного контенту та розбещення 14–річного хлопчика та його 13-річної сестри причетна їхня 34-річна матір та її 35-річний співмешканець. Зловмисники, погрожуючи дітям побиттям, примушували їх до участі у створенні фото, - відео файлів в сексуальних образах, з моделюванням сексуальної поведінки з зображенням їх статевих органів.
 
Фото та відео матеріали зловмисники розміщували в інтернеті. На підтвердження автентичності контенту вказували дату створення таких матеріалів. Вказані протиправні дії відносно дітей тривали протягом одного року і лише після втручання правоохоронців були припинені.
 
Підозрюваним обрано безальтернативні запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. За вчинене їм загрожує до 15 років позбавлення волі.
 
Досудове розслідування здійснювалося Деснянським управлінням поліції ГУНП в місті Києві.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1566