02.08.2022

Ошукав ухилянта на 80 тис. гривень - повідомлено про підозру шахраю

                                                    

Подільською окружною прокуратурою міста Києва повідомлено про підозру громадянину Узбекистану за фактом шахрайського заволодіння коштами (ч. 2 ст. 190 КК України).
 
Слідством встановлено, що громадянин Узбекистану у квітні 2022 року повідомив громадянину України, що за умови перерахування йому 3 500 доларів США допоможе виготовити документи про непридатність для військової служби, які надають право для виїзду закордон особам призовного віку в умовах воєнного стану.
 
Попередня оплата за таку послугу становила 70 % від обумовленої суми переказом на банківську картку, а залишок необхідно було віддати безпосередньо під час перетину кордону.
 
Надалі підозрюваний шляхом обману заволодів грошовими коштами киянина у сумі близько 80 тис. грн. При цьому будь-яких заходів для виготовлення зазначених документів не вчиняв. Потерпілий, зрозумівши, що його ошукали, звернувся до поліції.
 
У ході слідства проведено обшук за місцем проживання підозрюваного, вилучено речові докази, які підтверджують його протиправну діяльність.
 
У межах слідства встановлюються інші можливі епізоди шахрайства, вчинені підозрюваним.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими Подільського управління поліції ГУ НП в м. Києві за матеріалами ДЗНД СБУ.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1471