04.08.2022

Розкрадання 5,7 млн грн на ремонті корпусу наркологічної лікарні «Соціотерапія» - судитимуть підрядників

                                                    

Печерською окружною прокуратурою м. Києва скеровано до суду обвинувальний акт відносно колишнього та чинного керівників підрядного підприємства за фактом привласнення коштів територіальної громади столиці, виділених на капітальний ремонт будівлі лікувального корпусу КНП «Київської міської наркологічної клініки «Соціотерапія» (ч. 5 ст. 191 КК України).
 
Слідством, встановлено, що службові особи приватного товариства, будучи переможцями тендеру на проведення капітального ремонту лікувальних корпусів КНП «Соціотерапія», внесли недостовірні відомості до актів виконаних робіт щодо їх обсягів та вартості.
 
Згідно висновку судового-економічної експертизи сума збитків становить 5,7 млн гривень.
 
Наразі обвинувальний акт скеровано до суду.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1510