09.08.2022

Прокуратура повідомила про підозру черговому колаборанту з Херсонщини

                        

За процесуального керівництва прокурорів Київської міської прокуратури мешканцю Херсонської області повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
 
Встановлено, що підозрюваний після окупації збройними формуваннями Російської Федерації лівобережної частини Херсонської області вступив у злочинну змову з представниками країни-агресора та добровільно погодився на пропозицію обійняти посаду так званого заступника керівника військово-цивільної адміністрації одного з районів цієї області.
 
Працюючи у незаконно створеному органі окупаційної влади, підозрюваний
здійснює тиск на голів місцевих селищних рад з метою схилити до співпраці з окупантами та сприяє незаконному вивезенню сільгосппродукції місцевих фермерів на тимчасово окуповану територію АР Крим.
 
Крім того, вказана особа безпосередньо брала участь у фактичному відібранні у громадян та юридичних осіб належного їм майна, а саме двох магазинів загальнонаціональної торгівельної мережі та декількох автозаправних станцій.
 
Санкція статті передбачає від п’яти до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими ГУНП у м. Києві за оперативного супроводження працівників Головного управління внутрішньої безпеки СБ України.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1485