09.08.2022

За позовом прокуратури повернуто приміщення у центрі Києва вартістю понад 225 млн гривень

                                   

Шевченківська окружна прокуратура міста Києва через суд домоглася скасування державної реєстрації права власності на нежитлові приміщення у центрі столиці, які були привласнені шахраями на підставі підроблених документів.
 
Так, під час здійснення процесуального керівництва у кримінальному провадженні окружна прокуратура встановила, що зловмисники на підставі підробленого рішення Ленінського районного суду міста Севастополя зареєстрували за товариством право власності на об’єкт нерухомого майна по вул. Павлівській у м. Києві вартістю понад 225 млн. гривень.
 
При цьому, як встановлено досудовим розслідуванням, указаний об’єкт фактично є комунальним майном, а саме будинком по вул. В’ячеслава Чорновола у м. Києві. Зміна адреси його розташування була здійснена шахраями умисно, з метою приховання злочину та ускладнення процесу його повернення законному власнику – територіальній громаді м. Києва.
 
З метою відновлення порушених прав територіальної громади окружною прокуратурою заявлено позов до суду про усунення перешкод в користуванні комунальним майном шляхом скасування державної реєстрації права власності.
 
Господарський суд міста Києва погодився з доводами прокурора та своїм рішенням задовольнив позовні вимоги в повному обсязі.
 
Крім того, у межах кримінального провадження на вказані приміщення накладено арешт. Слідчі дії тривають, встановлюються особи, причетні до вчинення злочину.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1356