10.08.2022

Прокурор у дебатах попросив максимальне покарання для водія, який збив на смерть дівчинку у центрі Києва

                                      

У середу, 10 серпня 2022 року, у Печерському районному суді м. Києва відбулися дебати у кримінальному провадженні за фактом смертельної ДТП, яка сталася у липні 2018 року на бульварі Лесі Українки в м. Києві.
 
Згідно з матеріалами слідства, обвинувачений, перебуваючи за кермом автомобіля Hummer, грубо порушив правила дорожнього руху, а саме проігнорував червоний сигнал світлофору та здійснив наїзд на малолітню дівчинку, яка переходила дорогу на регульованому пішохідному переході.
 
Від отриманих травм дитина померла в кареті швидкої медичної допомоги. Одразу після аварії водій намагався втекти. Його затримали за кілька сотень метрів від місця ДТП. Суд у подальшому взяв його під варту.
 
У вересні 2018 року прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт відносно водія за ч. 2 ст. 286 (порушення правил дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого) та ч. 1 ст. 135 КК України (залишення у небезпеці).
 
У ході судових дебатів прокурор попросив призначити обвинуваченому максимальне покарання - 8 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 3 роки.
 
Суд видалився в нарадчу кімнату для прийняття рішення.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1305