11.08.2022

12 тисяч доларів США за виїзд чоловіків призовного віку за кордон - викрито адвокатку

                                                                          

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури затримано та повідомлено про підозру адвокатці за фактами виготовлення підроблених документів, а також в організації незаконної схеми переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон України (ч. 3 ст. 332, ч. 3 ст. 358 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, підозрювана, перебуваючи у злочинній змові з іншими особами, за грошову винагороду розробила та впровадила механізм виготовлення підроблених документів, за допомогою яких чоловіки призовного віку могли безперешкодно перетинати державний кордон України в умовах воєнного стану.
 
Зокрема, вартість «послуг» з виготовлення довідок військово-лікарської комісії одного з територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки м. Києва складала 12 тис. доларів США.
 
Зловмисницю затримали під час одержання нею обумовленої суми коштів за виготовлення довідки військово-лікарської комісії з фіктивним діагнозом, що дає відстрочку від призову на строкову службу.
 
У ході проведення обшуків за місцем проживання фігурантки вилучено документи, що підтверджують протиправну діяльність, а також грошові кошти, які передавались раніше.
 
Наразі адвокатці вручено підозру та вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Правоохоронці встановлюють її спільників.
 
Викриття правопорушення здійснювалося прокурорами спільно зі слідчими ГУНП у м. Києві за матеріалами та у взаємодії з управлінням міграційної поліції ГУНП у м. Києві та ДКІБ СБ України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1245