12.08.2022

Викрито шахраїв, які незаконно продали квартиру померлого киянина

                                                            

Прокурорами Дарницької окружної прокуратури міста Києва спільно із працівниками Дарницького управління поліції ГУНП у м. Києві викрито та повідомлено про підозру шахраям, які за підробленими документами продали квартиру померлого чоловіка в Дарницькому районі столиці (ч. 3 ст. 190 КК України).
 
Слідством встановлено, що зловмисникам стало відомо про смерть самотнього чоловіка, власника квартири по вул. Ялтинській. З метою заволодіння квартирою організаторка схеми, мешканка Чернігівської області, знайшла особу зовні схожого на померлого чоловіка. Надалі підставний власник продав квартиру третім особам за понад 500 тис. гривень.
 
На даний час організаторці схеми та виконавцю повідомлено про підозру у вчиненні злочину. За місцем їх проживання проведено обшуки.
 
Для недопущення подальших незаконних дій на квартиру накладено арешт.
 
У межах досудового розслідування встановлюються інші особи, які причетні до вчинення цього злочину.
 
Санкція статті передбачає до 8 років позбавлення волі.
 
Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1516