15.08.2022

Раніше судиму жінку та її спільника підозрюють у заволодінні майже 200 тис. грн за схемою «ваш родич у лікарні»

                                                        

За процесуального керівництва Солом’янської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру 30-річній жінці, яка разом зі спільником шахрайським шляхом заволоділа грошовими коштами пенсіонерів (ч. 2 ст. 190 КК України).
 
Згідно із матеріалів слідства, зловмисниця та її спільник у злочинній діяльності використали поширену серед шахраїв схему заволодіння коштами громадян, переважно осіб похилого віку. Жінка, телефонувала потерпілим начебто від імені їх близького родича та повідомляла неправдиву інформацію стосовно дорожньо-транспортної пригоди, спонукаючи до передачі «довіреній особі» грошових коштів для оплати лікування.
 
За цією схемою, зловмисникам вдалося виманити 192 тис. грн у подружжя пенсіонерів з Києва.
 
Жінку, яка вже притягувалася до кримінальної відповідальності за вчинення аналогічних злочинів, затримали у м. Одеса, звідки вона здійснювала дзвінки потерпілим. Її спільника, який у даній схемі був «довіреною особою» та отримував гроші від потерпілих, затримали раніше у м. Києві.
 
Слідчі дії тривають. Перевіряється причетність вказаних осіб до вчинення аналогічних злочинів.
 
Викриття злочинної діяльності здійснювалося прокурорами спільно з Солом’янським управлінням поліції ГУ Нацполіції у місті Києві.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1256