15.08.2022

Начальника Управління освіти Дарницької РДА судитимуть за розтрату коштів, виділених на ремонт дитячого садка

                                                   

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Дарницької окружної прокуратури міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт стосовно начальника Управління освіти Дарницької РДА та фізичної особи підприємця за фактом розтрати бюджетних коштів, виділених на капітальний ремонт дитячого садка у Дарницькому районі  м. Києва (ч. 2 ст. 27 ч. 3 ст. 191, ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 191 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, між управлінням освіти Дарницької районної в м. Києві державної адміністрації та приватним товариством у 2019 році був укладений договір на капітальний ремонт закладу дошкільної освіти.
 
Однак, як з’ясувалося, ремонтні роботи були виконані в значно менших об’ємах, ніж зазначено в актах виконаних робіт, підписаних керівником підрядної організації, начальником Управління освіти та особою, що здійснювала технічний нагляд.
 
Висновком комплексної судової будівельно-технічної та економічної експертизи підтверджено збитки на суму  понад 180 тис. грн.
 
Матеріали щодо керівника підрядної організації виділені в окреме провадження та його оголошено в розшук у зв’язку з переховуванням від органу досудового розслідування.
 
Досудове розслідування здійснювалося слідчими СВ Дарницького УП ГУНП у м. Києві.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1371