31.08.2022

Розкрадання 10 млн грн, виділених на обробку даних київського БТІ - судитимуть посадовця

                               

Шевченківською окружною прокуратурою міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт за обвинуваченням Генерального директора ПП «Лабораторія Інформаційних Технологій» у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчиненого за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах, та службовому підробленні (ч. 2 ст. 366 та ч. 5 ст. 191 КК України).
 
У ході досудового розслідування встановлено, що у період 2018-2021 років між КП КМР «Київське міське бюро технічної інвентаризації» та ПП «Лабораторія Інформаційних Технологій» був укладений договір щодо закупівлі послуг з обробки даних та оцифрування технічної документації на столичні об'єкти нерухомості, вартістю 30 млн гривень.
 
Проведеною у ході слідства судово-економічною експертизою документально підтверджено привласнення виконавцем робіт майже 10 млн гривень, виділених за договором, внаслідок необґрунтованого завищення витрат.
 
У подальшому привласнені кошти були виведені підрядником через фіктивні фірми під виглядом оплати за послуги, які фактично не надавалися.
 
Раніше в межах даного кримінального провадження окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт відносно заступника начальника – голови тендерного комітету Комунального підприємства «Київське міське бюро технічної інвентаризації» за обвинуваченням у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).
 
Документування вказаних обставин здійснювалось Шевченківською окружною прокуратурою міста Києва у тісній взаємодії із Департаментом контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1615