05.09.2022

Псевдопрацівнику «мвд лнр» повідомлено про підозру у колаборації з окупантами

                                            

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру мешканцю Луганської області у добровільному зайнятті посади в незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території (ч. 7 ст. 111-1 КК України).
 
Згідно матеріалів слідства, підозрюваний, перебуваючи на окупованій території Луганської області, добровільно погодився на пропозицію окупантів обійняти посаду у незаконно створеному органі «мвд лнр».
 
Під час «працевлаштування» підозрюваний присягнув на вірність самопроголошеній «лнр» та зайняв посаду «працівника міліції» у так званому «Новоайдарском ровд мвд лнр».
 
Працюючи у незаконно створеному правоохоронному органі підозрюваний активно підтримує збройну агресію російської федерації проти України.
 
Досудове розслідування за фактом колабораційної діяльності вказаної особи триває.
 
Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Києві, за оперативного супроводження ДВБ НП України.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1240