07.09.2022

Побиття школярки у Києві – трьом неповнолітнім повідомлено про підозру

                                         

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Дарницької окружної прокуратури міста Києва на підставі зібраних доказів повідомлено про підозру трьом неповнолітнім киянкам, які під час сутички нанесли тілесні ушкодження іншій неповнолітній. Дії підозрюваних кваліфіковано за ч. 2 ст. 296 КК України - хуліганство, що супроводжувалось особливою зухвалістю, вчинене групою осіб.
 
Згідно з матеріалами слідства, підозрювані (віком 17, 16 та 14 років), перебуваючи на території непрацюючого дитячого закладу, використали нікчемний привід для конфлікту з 15-річною потерпілою.
 
Принижуючи гідність дівчини та ігноруючи її прохання припинити протиправні дії, дівчата під час конфлікту завдали їй удари руками та ногами в область голови та тулуба, чим спричинили тілесні ушкодження.
 
Крім того, одна з неповнолітніх використала щодо потерпілої сльозогінний газ.
 
Хуліганські дії неповнолітніх супроводжувалися бажанням протиставити себе суспільству, продемонструвати зневагу до загальноприйнятих норм і правил поведінки, демонстрацією своєї чисельної переваги. Відео інциденту у подальшому потрапило до соціальних мереж.
 
Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають.
 
Розслідування інциденту взято прокуратурою на контроль.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1563