13.09.2022

Самочинне будівництво у парку «Партизанська слава» - прокуратура заявила позов до власника закладу

                         

Господарський суд міста Києва відкрив провадження у справі за позовом Київської міської прокуратури про усунення перешкод у володінні та розпорядженні земельною ділянкою, яка розташована на території регіонального ландшафтного парку «Партизанська слава» та відноситься до природно-заповідного та водного фондів.
 
Як встановлено у ході досудового розслідування, столичне підприємство протиправно облаштувало на території регіонального ландшафтного парку заклад харчування. При цьому самочинне будівництво здійснено на території, що знаходиться в межах прибережної захисної смуги водного об’єкту – озера Великого, яке входить до ландшафтного заказника місцевого значення «Червонохуторські озера».
 
Площа незаконно займаної землі становить 0,17 га, а її вартість 8,5 млн грн.
 
Як відомо, регіональні ландшафтні парки, як і ландшафтні заказники, належать до природно-заповідного фонду України, а чинним законодавством заборонено їх використання під розміщення закладів комерційного призначення, а тим більше – під будівництво.
 
У зв’язку з самочинністю будівництва та незаконністю набуття права власності на майно на території об’єкту природно-заповідного фонду та в межах прибережної захисної смуги озера, враховуючи бездіяльність власника комунальної землі – Київської міської ради, прокуратура заявила вказаний позов в інтересах столичної громади.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1748