19.09.2022

Судитимуть лікаря-акушера-гінеколога, з вини якого померла новонароджена дитина

                         

Ювенальними прокурорами Оболонської окружної прокуратури м. Києва скеровано до суду обвинувальний акт відносно лікаря-акушера-гінеколога однієї з приватних клінік на столичній Оболоні, який під час проведення пологів неналежно виконав свої професійні обов’язки, що спричинило смерть новонародженої дитини.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що у травні 2020 року під час ведення пологів 32-річної породіллі лікар-акушер-гінеколог здійснив неправильну оцінку даних КТГ-моніторингу плода та несвоєчасно прийняв рішення про проведення операції кесаревого розтину. Внаслідок чого новонароджена дитина отримала незворотні зміни у центральній нервовій системі, від яких померла через 55 днів.
 
Висновком комплексної судово-медичної експертизи підтверджено причинно-наслідковий зв'язок між діями медика та смертю немовляти.
 
Дії лікаря  кваліфіковано за ч. 2 ст.140 КК України – неналежне виконання своїх професійних обов’язків медичним працівником, що спричинило тяжкі наслідки неповнолітньому.
 
За вчинене лікарю загрожує покарання у виді трьох років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
 
Нагадуємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1416