21.09.2022

140 млн гривень несплачених податків – повідомлено про підозру одному з найбільших забудовників Київщини

                                            

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру одному з найбільших забудовників в Київській області за фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 212 КК України).
 
Слідством встановлено, що підозрюваний, будучи замовником будівництва декількох комплексів багатоквартирної житлової забудови на території Києво-Святошинського району Київської області, організував схему ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.
 
Так, під час реалізації квартир та нежитлових приміщень у новобудовах підозрюваний декларував отримані кошти як доходи фізичної особи, не оформлюючи свою діяльність як підприємницьку.
 
Таким чином, у період з 2019 по 2021 роки підозрюваний реалізував близько 900 квартир та приміщень комерційного призначення у новобудовах, не сплативши при цьому понад 140 млн гривень податків.
 
У ході досудового розслідування правоохоронці провели низку обшуків, у ході яких були вилучено грошові кошти у різній валюті на загальну суму понад 3 млн доларів США.
 
За клопотанням прокурора вилучені грошові кошти заарештовано та їх передано в управління АРМА.
 
Наразі забудовнику повідомлено про підозру та вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. Також, у межах кримінального провадження скеровано до суду клопотання щодо накладення арешту на майно підозрюваного, зокрема квартири, нежитлові приміщення та земельні ділянки, з метою подальшого відшкодування шкоди, завданої державному бюджету України..
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими ТУ ДБР, розташованого в м. Києві
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1559