27.09.2022

Виправдовувала та підтримувала дії окупантів – працівниці столичного ЦНАП повідомлено про підозру

                                         

За процесуального керівництва Дніпровської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру уродженці РФ, за фактами поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування російської військової агресії проти України, глорифікація її учасників, розповсюдження матеріалів із публічними закликами до повалення конституційного ладу та посягання на територіальну цілісність України з розпалюванням національної ворожнечі та ненависті, приниження національної честі та гідності, а також поширення та використовування комуністичної символіки (ч. 2 ст. 109, ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 161, ч. 1 ст. 436-1, ч. 2 ст. 436-2 КК України).
 
Згідно із матеріалами слідства, підозрювана, будучи державним службовцем, працюючи у одному з Центрів надання адміністративних послуг міста Києва, створила та адмініструвала у соціальній мережі акаунт з псевдонімом, на сторінці якого публікувала матеріали, що виправдовують збройну агресію рф проти України та містять заклики до насильницької зміни меж території України.
 
Серед іншого жінка розміщувала у соцмережі пропагандистські матеріали, дописи із закликами до окупації України, а також здійснювала розповсюдження комуністичної символіки.
 
У ході санкціонованих обшуків за місцем проживання фігурантки правоохоронці вилучили мобільні телефони та комп’ютерну техніку, а також комуністичну символіку, георгіївські стрічки та велику кількість особистих збережень у російських рублях.
 
Експертизою підтверджено причетність зловмисниці до вчинення зазначених вище кримінальних правопорушень.
 
За принципової позиції Дніпровської окружної прокуратури міста Києва зловмисниці обрано запобіжний захід - тримання під вартою та відсторонено від посади.
 
Слідчі дії тривають.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими СВ Дніпровського УП ГУ НП в м. Києві за оперативного супроводження співробітників Управління контррозвідки ГУ СБУ в м. Києві та Київській області.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1525