28.09.2022

Розтрата 2,5 млн гривень – керівнику комунального підприємства повідомлено про підозру

                                                          

За процесуального керівництва Дніпровської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру керівнику комунального підприємства Чернігівської міської ради за фактом розтрати бюджетних коштів у особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що у березні 2021 року між комунальним підприємством та приватним підприємством укладено договір на закупівлю палива вартістю 18,5 млн гривень.
 
У подальшому керівником комунального підприємства укладено 8 додаткових угод до основного договору, що призвело до завищення ціни на паливо на майже 2,5 млн гривень.
 
Наразі зловмиснику повідомлено про підозру та вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Щодо інших учасників слідство триває.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється СВ Дніпровського УП ГУ НП у м. Києві за оперативного супроводження ГУ СБУ у Чернігівській області.
 
Слідство триває.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1445