30.09.2022

Нецільове використання бюджетних коштів на будівництві лінії метрополітену – за позовом прокуратури з приватної фірми стягнуто понад 139 млн гривень

                   

Господарський суд міста Києва задовольнив позов Київської міської прокуратури та стягнув з комерційної установи грошові кошти в сумі понад 139 млн грн до місцевого бюджету столиці.
 
Так, Київською міською прокуратурою під час виконання представницьких повноважень встановлено порушення інтересів держави у зв’язку із нецільовим використанням комерційною установою коштів місцевого бюджету, спрямованих територіальною громадою на будівництво дільниці Сирецько-Печерської лінії метрополітену від станції «Сирець» до житлового масиву Виноградар.
 
Установлено, що отримані за договором кошти місцевого бюджету призначені для будівництва лінії метрополітену, підрядною організацією всупереч вимог законодавства розміщено на депозитних рахунках в банківській установі, внаслідок чого вказана комерційна установа незаконно збагатилась за рахунок територіальної громади.
 
У зв’язку з цим, Київською міською прокуратурою до господарського суду міста Києва пред’явлено позов в інтересах держави в особі Київської міської ради, КП «Київський метрополітен» про стягнення із комерційної установи вказаних коштів.
 
Господарський суд міста Києва погодився з доводами прокурора та своїм рішенням задовольнив позовні вимоги в повному обсязі.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2085