03.10.2022

Поширював листівки з символікою комуністичного режиму - мешканцю столиці повідомлено про підозру

                           

За процесуального керівництва Солом’янської окружної прокуратури міста Києва викрито та повідомлено про підозру 38-річному місцевому мешканцю, який поширював листівки з символікою комуністичного тоталітарного режиму (ч. 1 ст. 436-1 КК України).
 
У ході досудового розслідування встановлено, що зловмисник на замовлення іншої особи за грошову винагороду роздрукував партію агітаційних листівок (більше 80 штук) із пропагандою забороненої комуністичної ідеології, після чого розклеїв їх в публічних місцях.
 
Саме під час поширення комуністичних листівок зловмисника затримали.
 
Під час проведення невідкладних слідчих дій та обшуку за місцем проживання підозрюваного правоохоронці вилучили надруковані листівки з комуністичною агітацією, мобільний телефон з листуванням щодо поширення листівок, а також банківську картку, на яку зловмисник отримував винагороду за свою роботу.
 
Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають.
 
Викриття злочинної діяльності здійснювалося слідчими Солом’янського УП ГУ НП у місті Києві спільно з кіберфахівцями ГУ СБ України у м. Києві.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, допоки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1223