01.10.2022

Трьох агентів ФСБ РФ, затриманих в Одесі, взято під варту без права на заставу

  

За клопотанням Київської міської прокуратури трьох осіб, затриманих в Одесі за підозрою у співпраці зі спецсужбами РФ, проведенні колабораційної та підривної діяльності, а також плануванні викрадення людини, взято під варту строком на 2 місяці безальтернативно.
 
Таке рішення Печерський районний суд м. Києва ухвалив у суботу, 1 жовтня.
 
Як повідомлялося, злочинну групу з трьох осіб затримали цього тижня в Одесі. Їі організатором виявився місцевий мешканець, який з 2014 року займав проросійську позицію та брав участь у проросійських політичних заходах. З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну він вступив у злочинну змову із кураторами спецслужб РФ для проведення підривної діяльності на території міста, забезпечення інформаційної та політичної підтримки РФ, а також утворення агентурної мережі у правоохоронних органах Одеської області.
 
За дорученням кураторів одесит сформував злочинне угруповання, учасники якого збирали інформацію про місця розташування військової техніки ЗСУ, блокпостів тероборони, об’єктів критичної інфраструктури, а також цивільних та військових об’єктів на території Одеси. Також вони збирали відомості щодо осіб, які підтримували державний суверенітет України для подальшої їх передачі представникам окупаційної адміністрації у разі захоплення міста.
 
Крім того, підозрювані розробили план викрадення місцевого мешканця, який не підтримував збройну, щоб силою примусити його переоформити нерухомість.
 
У межах слідства проведено імітування викрадення потерпілого, під час якого правоохоронці затримали членів угруповання.
 
Слідство у кримінальному провадженні триває.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1097