05.10.2022

Прокуратура через суд розірвала договір оренди землі на Оболоні вартістю понад 24 млн гривень

                        

Господарський суд міста Києва задовільнив позов Київської міської прокуратури, розірвав договір оренди та зобов’язав товариство повернути місту земельну ділянку площею 0,5819 га, яка розташована на перетині проспекту Героїв Сталінграда та вулиці Приозерної в Оболонському районі міста Києва вартістю понад 24 млн гривень.
 
Так, прокуратурою встановлено, що у 2004 році на підставі вказаного договору товариство отримало земельну ділянку в оренду на 25 років для будівництва, експлуатації та обслуговування багатоповерхового житлового будинку та ресторану вищої категорії з супутніми спорудами.
 
Разом з тим, з 2004 року по теперішній час товариство у порушення умов договору оренди землі не приступає до використання земельної ділянки та не тільки не завершило, а навіть не розпочало її забудову.
 
Беручи до уваги, що забезпечення населення житлом залишається однією з основних проблем міста, тривала незабудова не сприяє ефективному та раціональному використанню комунальної земельної ділянки, яка відноситься до земель житлової та громадської забудови, та завдає шкоди розвитку міста.
 
За таких обставин суд погодився з доводами прокурора щодо наявності підстав для розірвання договору оренди землі та зобов’язання відповідача повернути територіальній громаді земельну ділянку.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1384