06.10.2022

Повідомлено про підозру чоловіку, який викрав дружину свого товариша через грошовий борг

                                                 

За процесуального керівництва Оболонської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру 55-річному киянину, який із застосуванням зброї викрав жінку, щоб примусити її чоловіка віддати грошовий борг.
 
Злочин стався 5 жовтня 2022 року близько 7 години ранку біля будинку по вул. Олександра Попова у м. Києві.
 
Зловмисник вистежив на вулиці 43-річну потерпілу та силоміць посадив її до свого автомобіля. Щоб побороти її опір, чоловік скочем зв’язав їй руки та заклеїв рот. Надалі, погрожуючи предметом, схожим на пістолет, почав вимагати повернення 7 тис. доларів США, які раніше, за його словами, у нього взяв у борг її чоловік.
 
Після того, як потерпіла перестала чинити опір, зловмисник поїхав в напрямку метро «Видубичі». По дорозі чоловік зупинив автомобіль біля узбіччя. Потерпіла, скориставшись цим, змогла вискочити з автомобіля та покликати на допомогу.
 
Жінці допоміг військовослужбовець, який у той момент проїжджав цією ж трасою. Чоловік затримав зловмисника та викликав працівників поліції.
 
Дії викрадача кваліфіковано за ч. 2 ст. 146 КК України. Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.
 
Слідство триває.
 
За вчинене йому загрожує до 5 років позбавлення волі.
 
Досудове розслідування здійснюється СВ Оболонського управління поліції ГУ НП в м. Києві.
 
Нагадуємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1684