19.10.2022

Розкрадання 2,6 млн гривень на ремонті доріг у столиці - викрито посадовця Святошинської РДА та двох його спільників

                              

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури начальнику одного з управлінь Святошинської РДА, керівнику підрядного підприємства та інженеру технагляду повідомлено про підозру у розкраданні 2,6 млн гривень бюджетних коштів, виділених на ремонт доріг у Святошинському районі міста Києва.
 
Установлено, що протягом 2019 року посадовими особами одного з управлінь Святошинської РДА за результатами проведення допорогових та публічних закупівель укладено ряд договорів з приватним підприємством на виконання капітальних ремонтів асфальтобетонного покриття міжквартальних проїздів та прибудинкових територій в Святошинському районі м. Києва.
 
У ході розслідування шляхом лабораторних та експертних досліджень установлено, що ремонтні роботи, за які були сплачені кошти, виконано з порушенням технології, що призвело до появи численних дефектів в асфальтобетонному покритті (хвилястості, лущення, тріщини тощо).
 
Вказаними діями державним інтересам заподіяно збитків у розмірі 2, 6 млн грн.
 
Дії посадовця РДА, підрядника та особи, яка здійснювала технічний нагляд, кваліфіковано за ч. 3, 4 ст. 191 КК України - привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.
 
Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
 
Слідство триває.
 
Викрито правопорушення прокурорами спільно зі слідчим управлінням ГУНП у м. Києві, Департаментом внутрішньої безпеки НПУ та Службою безпеки України.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1295