26.10.2022

16 тис. дол. США за незаконний перетин кордону військовозобов'язаними – затримано керівника філії столичного банку

    

За процесуального керівництва Деснянської окружної прокуратури міста Києва затримано та повідомлено про підозру громадянину за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).
 
За даними слідства, керівник відділення одного зі столичних банків організував схему переправлення за кордон чоловіків призовного віку.
 
Одному з мешканців столичного регіону працівник банку пообіцяв за 16 тис. доларів США здійснити повний супровід у проходженні фіктивної військово-лікарської комісії із подальшим отриманням підробленого висновку комісії про непридатність до військової служби.
 
Посадовець банку також надав обіцянку безперешкодного перетину державного кордону України з відповідним висновком та вирішення супутніх проблем, які можуть виникнути у чоловіка призовного віку під час спілкування з представниками Державної прикордонної служби України.
 
У ході контролю за вчиненням злочину зафіксовано факт отримання керуючим відділенням банку 16 тис. доларів США на власному робочому місці.
 
Посадовця затримано «на гарячому» та повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 КК України.
 
Прокурором подано клопотання до суду про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування триває.
 
Викриття протиправних дій здійснювалось прокурорами окружної прокуратури за оперативного супроводу Головного управління СБ України в м. Києві та Київській області спільно зі слідчими Деснянського УП ГУ НП у м. Києві.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1208