28.10.2022

Прокуратура повернула столичній громаді 6 га землі біля Музею в Пирогові

     

За позовом Київської міської прокуратури  виконано рішення суду та відновлено право територіальної громади міста Києва на понад 6 га землі біля Національного музею народної архітектури та побуту України вартістю 95 млн грн.
 
Встановлено, що сільськогосподарське товариство у 2004 році на підставі рішення Київради набуло в оренду земельну ділянку по вул. Академіка Заболотного у місті Києві. Однак у 2009 році земельну ділянку виключили з переліку об’єктів оренди за цим договором, а рішенням Київради від 08.10.2015 договір оренди взагалі був розірваний.
 
Попри це, у 2017 році товариство незаконно зареєструвало в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно право оренди цієї землі.
 
При цьому Київською міською радою, яка є власником цієї землі, не приймалось повторного рішення про передачу товариству в оренду спірної земельної ділянки, та відповідний договір оренди не укладався.
 
Постановою Північного апеляційного господарського суду від 13.07.2022 залишено в силі рішення Господарського суду міста Києва від 14.06.2021 шеним в силі, яким задоволено позов Київської міської прокуратури про скасування державної реєстрації права оренди вищевказаної земельної ділянки за товариством.
 
Наразі зусиллями Київської міської прокуратури забезпечено реальне виконання рішення суду щодо повернення цих земель столичній громаді.
 
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1281