31.10.2022

Представляючись співробітником СБУ, обіцяв за 500 тис. дол. США допомогу в уникненні санкцій – на шахрайстві затримано громадянина

    

За процесуального керівництва прокурорів Київської міської прокуратури затримано та повідомлено про підозру громадянину за фактом шахрайства (ч. 4 ст. 190 КК України).
 
За даними слідства, мешканець Дніпропетровщини, представляючись співробітником СБУ та використовуючи підроблене службове посвідчення, запропонував підприємцям допомогу у вирішенні питання про незастосування економічних санкцій щодо їхньої компанії. Одним із засновників цієї компанії раніше був мешканець тимчасово окупованої території України. 
 
Ввівши в оману підприємців щодо своїх начебто зв’язків в РНБО та СБУ, чоловік пообіцяв за 500 тис доларів США зупинити перевірку органів державної влади щодо наявності підстав для застосування санкцій.
 
Правоохоронці затримали чоловіка після одержання частини коштів - 250 тис доларів США. З’ясувалося також, що зловмисник перебуває у державному розшуку за вчинення умисного вбивства.
 
Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід - тримання під вартою безальтернативно.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими територіального управління ДБР, розташованого у місті Києві, за оперативного супроводу ВБ СБУ.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1264