02.11.2022

У Києві викрито злочинну групу з наркотиками на 40 тис. доларів США

    

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва перекрито канал збуту наркотиків у столиці та затримано осіб, які причетні до його створення (ч. 2 ст. 307, ч. 2 с. 309 КК України).
 
У ході реалізації оперативної інформації та проведення комплексу заходів, у тому числі оперативних закупок, правоохоронці задокументували злочинну діяльність трьох жителів Києва, які займалися збутом наркотичних речовин.
 
За місцем проживання вказаних осіб правоохоронці провели санкціоновані та невідкладні обшуки. У ході слідчих дій у наркоділків вилучили близько 200 гр кокаїну, значну кількість психотропної речовини МДМА та канабісу, мобільні телефони, засоби для вживання наркотиків, грошові кошти, електронні ваги. Також у фігурантів вилучили 7 предметів, схожих на набої та гранату Ф-1 із запалом.
 
Загальна вартість вилучених наркотичних речовин ставить близько 40 тис. доларів США.
 
На теперішній час затриманим особам повідомлено про підозру та вирішується питання щодо обрання запобіжних заходів. Слідчі дії тривають.
 
Досудове розслідування здійснюється Шевченківським управлінням поліції ГУ НП в м. Києві.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1354