02.11.2022

Судитимуть жінку, яка систематично вчиняла домашнє насильство відносно своєї матері

    

Оболонською окружною прокуратурою м. Києва скеровано до суду обвинувальний акт відносно 37-річної жінки, яка систематично вчиняла психологічне насилля у сім’ї (ст. 126-1 КК України).
 
У ході досудового розслідування встановлено, що підозрювана, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, умисно та систематично ображала нецензурною лайкою свою 70-річну матір, принижувала її честь та гідність.
 
Внаслідок психотравмуючих обставин в сім’ї літня жінка постійно відчувала тривожність, хронічну емоційну напругу, відчуття безпорадності та приреченості, а також інші негативні наслідки, які погіршували якість її життя.
 
Окрім того, слідством встановлено, що підозрювану неодноразово притягували до адміністративної відповідальності за вчинення домашнього насильства, а у лютому 2021 року – до кримінальної відповідальності. За численними рішеннями суду до останньої неодноразово застосовувалися покарання у вигляді штрафу, громадських робіт та проходження корекційної програми для кривдників, проте жодних висновків вона не зробила.
 
У разі доведеності винуватості жінки їй загрожує покарання у виді позбавлення волі строком до 2 років.
 
Досудове розслідування здійснювалось Оболонським управлінням поліції ГУНП у місті Києві.
 
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1435