08.11.2022

У Києві викрили подружжя шахраїв при спробі продати чужу квартиру

                                                                  

Оболонська окружна прокуратура міста Києва здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно зловмисників, які намагалися за підробленими документами продати квартиру у столиці.
 
Як встановлено досудовим розслідуванням, 52-річний чоловік та його 37-річна дружина розробили злочинну схему продажу квартири по вулиці Л. Толстого у місті Києві, що належала киянці, яка померла у 2021 році.
 
Для реалізації злочинного плану зловмисниця отримала у невстановлених осіб підроблений паспорт та документи на квартиру на ім’я вигаданої особи. Використовуючи підроблені документи, жінка намагалася видати себе за власницю цього житла.
 
Втілити в життя злочинні наміри аферистам не вдалося: їх затримали «на гарячому» під час підписання договору купівлі-продажу квартири. Підозрювані намагалися збути нерухомість місцевому мешканцю за майже 745 тис. гривень.
 
Наразі зловмисникам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 15, ст. 190 ч. 4 КК України.
 
Чоловіку обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 700 тис. гривень. Відносно жінки прокуратурою подано клопотання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.
 
Досудове слідство триває. Зловмисників перевіряють на причетність до вчинення аналогічних злочинів.
 
Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 12 років із конфіскацією майна.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1246