10.11.2022

8 тис. євро за незаконний перетин кордону – викрито злочинну схему переправлення призовників до Республіки Молдова

                                                      

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру групі осіб в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 332 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що троє мешканців Чернівецької області налагодили схему незаконного переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон України поза пунктами пропуску. Так, у жовтні 2022 року слідством задокументовано факт незаконного переправлення до Республіки Молдова чоловіка призовного віку. Перевізники доставили громадянина до кордону та надали вказівки, як пішки його перетнути. Вказана «послуга» коштувала 8 000 євро.
 
Під час чергової спроби переправлення громадянина України призовного віку до Республіки Молдова зловмисників затримали на «гарячому».
 
Наразі учасникам схеми повідомлено про підозру та вирішується питання щодо обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.
 
Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює СУ ГУНП у м. Києві.
 
Оперативне супроводження здійснюють працівники ГВ «Д» УЗНД ГУ СБУ в м. Києві та Київській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1376