10.11.2022

Заволоділи 4, 6 млн гривень на ремонті доріг - посадовцям Служби автомобільних доріг та підряднику повідомлено про підозру

                                          

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури викрито схему заволодіння бюджетними коштами, виділеними на ремонт автомобільних доріг у Київській області. Серед підозрюваних - колишній директор та чинні посадовці Служби автомобільних доріг у Київській області, а також керівник підрядної організації.
 
Згідно із матеріалами слідства, у 2019 році приватна компанія на виконання договору підряду зі Службою автомобільних доріг Київщини проводила ремонт ділянки дороги Миронівка-Богуслав. По завершенню робіт керівник підрядної фірми з метою заволодіння бюджетними коштами вказав у офіційних документах неправдиву інформацію про об'єм та якість виконаних робіт.
 
При цьому посадовці Служби автомобільних доріг, які мали проконтролювати якість та повноту проведених робіт, діючи в інтересах підрядника, забезпечили виготовлення та підписання фіктивних актів лабораторних випробовувань та інших офіційних документів.
 
Зазначені документи були підписані тодішнім директором Служби автомобільних доріг Київщини, що стало підставою до неправомірного одержання підрядником 4,6 млн грн бюджетних коштів.
 
За результатами розслідування керівнику підрядної компанії та двом службовцям Служби автомобільних доріг у Київській області - провідному інженеру та начальнику лабораторії з контролю якості - повідомлено про підозру у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах та у службовому підробленні (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України).
 
Крім того, колишньому директору Служби автомобільних доріг у Київській області, який нині обіймає посаду керівника КК «Київавтодор», повідомлено про підозру у службовій недбалості, що спричинило тяжкі наслідки, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює СУ ГУНП у м. Києві.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1367