10.11.2022

Ошукав волонтерів на продажі військової амуніції – мешканцю столиці повідомлено про підозру

                                 

За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури міста Києва киянину повідомлено про підозру за фактом шахрайського заволодіння грошовими коштами громадян України (ч. 1, 2 ст. 190 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, підозрюваний, переслідуючи мету власного незаконного збагачення, розмістив на популярних сайтах та у волонтерських групах фейкові оголошення про продаж військового та тактичного спорядження, а саме: бронежилетів, шоломів, бронеплит, джгутів, турнікетів, аптечок тощо.
 
Бажаючим придбати військову амуніцію зловмисник надсилав у приватні повідомлення відповідні фото та повідомляв про необхідність здійснення повної передплати за товар. Таку умову чоловік пояснював необхідністю закупки амуніції у країнах Європи. Однак одразу після отримання коштів, аферист переставав виходити на зв'язок з потерпілими, а гроші привласнював.
 
За такою схему зловмисник ошукав трьох волонтерів, які перерахували йому понад 100 тис. гривень на придбання захисних шоломів, бронежилетів та бронеплит.
 
Шахраєм виявився 20-річний мешканець Дніпровського району столиці. Наразі чоловіку повідомлено про підозру та вирішується питання про обрання запобіжного заходу.
 
Встановлюються інші епізоди шахрайського заволодіння коштами громадян та можливі спільники підозрюваного.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими Подільського управління поліції ГУ НП м. Києві.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 443