14.11.2022

5, 4 млн грн збитків на закупівлі новорічних виробів та ілюмінації для м. Дніпро - директору комунального підприємства повідомлено про підозру

                                                    

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру директору одного з комунальних підприємств міста Дніпро за фактом розтрати бюджетних коштів у особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).
 
Як встановлено досудовим розслідуванням, комунальне підприємство Дніпровської міської ради оголосило тендер щодо закупівлі новорічних виробів та ілюмінаційного обладнання для потреб міста. При цьому очікувана вартість товарів була умисно завищена з метою заволодіння бюджетними коштами.
 
Для реалізації злочинного плану керівництво КП забезпечило перемогу у тендері підконтрольній столичній фірмі, яка через посередника поставила цей товар за завищеними цінами.
 
Відповідно до висновків експертиз, розмір завданих збитків становить понад 5, 4 млн грн.
 
13.11.2022 за клопотанням прокурора Голосіївським районним судом м. Києва підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі майже 5 млн гривень.
 
Раніше в межах даного кримінального провадження за ч. 5 ст. 191 КК України також повідомлено про підозру директору фірми-постачальнику.
 
Заходи з викриття правопорушення здійснювалися прокурорами спільно з оперативниками управління стратегічних розслідувань у м. Києві та Дніпропетровській області та слідчими столичної поліції.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1578