21.11.2022

За клопотанням столичної прокуратури на потреби ЗСУ передано 140 тис набоїв до вогнепальної зброї

                                    

За клопотанням прокурорів Київської міської прокуратури на потреби Збройних Сил України передано 140 тис набоїв до вогнепальної зброї. Вони були вилучені в межах кримінального провадження за фактом незаконного використання товарів безоплатної допомоги під час воєнного стану з метою отримання прибутку (ч. 3 ст. 201-2 КК України).
 
Раніше столична прокуратура спільно з ДБР та СБУ викрила двох підприємців на організації схеми незаконного продажу військової амуніції, ввезеної на територію України як безоплатної допомоги.
 
За даними слідства, керівник та засновник мережі підприємств, що спеціалізуються на продажі товарів військового призначення, звернулись до однієї з військових частин Нацгвардії України із проханням надати їм сертифікат кінцевого споживача. Це потрібно було для ввезення на митну територію України бронепластин та захисних шоломів, які вони обіцяли безоплатно передати цій військовій частині.
 
Отримавши документи, підприємці ввезли з Республіки Польща 1500 бронепластин та 300 балістичних шоломів без сплати митних платежів. Однак відмовились безкоштовно передати їх на потреби захисників України, але готові були продати за роздрібною ціною.
 
Пізніше ввезені бронепластини та шоломи організатори схеми виставили на продаж через мережу своїх магазинів.
 
За вказаним фактом правоохоронці повідомили підприємцям про підозру та провели у них обшуки, у ході яких виявили та вилучили близько 140 тис набоїв до вогнепальної зброї.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими територіального управління ДБР, розташованого у місті Києві, за оперативного супроводу працівників СБУ.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1244