25.11.2022

У столиці затримано закладчика з партією «товару» на 1 млн гривень

    

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва викрито чоловіка, який, використовуючи додаток на мобільному телефоні, збував наркотичні засоби та психотропні речовини на території столиці.
 
При затриманні у наркозбувача вилучили 50 гр солей та таблетки екстазі. Крім того, він вказав на «закладку», де правоохоронці виявили ще 10 гр солей Альфа-PVP та 5 таблеток екстазі.
 
У подальшому, за місцем проживання затриманого правоохоронці виявили та вилучили 1 кг солей, понад 40 таблеток екстазі, 300 гр амфетаміну та 40 гр мефедрону.

За попередніми підрахунками, вартість вилучених наркотичних речовин становить близько 1 млн гривень.
 
Зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України та вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.
 
Встановлюються інші особи, які причетні до злочину. Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі.
 
Викрито правопорушення прокурорами спільно з співробітниками карного розшуку Шевченківського управління поліції за силової підтримки спецпризначенців.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1402