25.11.2022

До реальної міри покарання засуджено чоловіка, який умисно ухилився пройти програму для кривдників

                                                     

За підтримання публічного обвинувачення прокурорів Оболонської окружної прокуратури м. Києва постановлено обвинувальний вирок відносно 37-річного чоловіка, який умисно ухилився від проходження корекційної програми для кривдників.
 
Згідно матеріалів слідства, у 2021 році зловмисник був притягнутий до адміністративної відповідальності за вчинення домашнього насильства відносно 76-річної матері (ч. 2 ст. 173-2 КУпАП).
 
Суд наклав на чоловіка адміністративне стягнення у виді штрафу та зобов’язав пройти корекційну програму для кривдників. Однак підозрюваний не виконав постанову суду.
 
Дії зловмисника органом досудового розслідування кваліфіковано за ст. 390-1 КК України (умисне ухилення від проходження корекційної програми для кривдників, до якого такі заходи застосовані судом).
 
Наразі вироком Оболонського районного суду міста Києва зловмисника визнано винним у вчинені кримінального правопорушенні, передбаченого ст. 390-1 КК України та призначено покарання у виді 1 місяця арешту, яке він відбуватиме у СІЗО.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1028