30.11.2022

80 тис доларів США за ненакладення арешту на майно – на шахрайстві викрито керівника апарату районної військової адміністрації на Київщині

                             

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури на шахрайстві викрито керівника апарату Бориспільської районної військової адміністрації Київської області (ч. 4 ст. 190 КК України).
 
За даними слідства, посадовець вимагав від керівника товариства неправомірну вигоду за невжиття працівниками СБУ заходів в рамках кримінального провадження щодо накладення арешту на нерухоме майно та активи підприємства. Свої послуги він оцінив у 80 тис доларів США.
 
Правоохоронці затримали його у ході контролю за вчиненням злочину під час одержання коштів.
 
Наразі чоловіку повідомлено про підозру та вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими територіального управління ДБР, розташованого у м. Києві, за оперативного супроводу співробітників Головного управління внутрішньої безпеки СБУ.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1327