13.12.2022

Прокуратура у судовому порядку повернула столичній громаді земельну ділянку вартістю понад 208 млн гривень

                             

Господарський суд міста Києва задовольнив позов Київської міської прокуратури в інтересах держави до товариства та повернув територіальній громаді столиці земельну ділянку у Дарницькому районі міста Києва вартістю понад 208 млн грн.
 
Встановлено, що товариство у серпні 2012 року отримало в оренду на 10 років земельну ділянку площею понад 4 га на вул. Ревуцького для будівництва, експлуатації та обслуговування багатоповерхового паркінгу з приміщеннями торговельно-офісного та соціально-побутового призначення.
 
Разом з тим, у порушення норм законодавства та всупереч умов договору товариство не приступило до забудови спірної земельної ділянки та використовує її не за цільовим призначенням, а в комерційних цілях - для розташування платної автостоянки.
 
Водночас, будівництво підземних і наземних багаторівневих паркінгів у житлових масивах та біля транспортних пересадочних вузлів є одним із основних напрямів розвитку транспортного комплексу міста, що сприяє збільшенню пропускної здатності існуючої дорожньо-транспортної мережі та розвитку сфери паркування.
 
За таких обставин, суд погодився з доводами прокурора щодо наявності порушень вимог чинного законодавства та умов договору оренди з боку товариства та зобов’язав відповідача повернути земельну ділянку площею 4 га територіальній громаді міста.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1073