13.12.2022

Двом експосадовцям банку «Аркада» повідомлено про підозру у розтраті 11,5 млн гривень

                                                     

Прокурорами Подільської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру двом колишнім службовцям АТ АКБ «АРКАДА» у розтраті коштів Фондів фінансування будівництва шляхом зловживання службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 191 КК України).
 
Встановлено, що у період 2017-2018 років заступник директора Головного департаменту по залученню коштів та начальник управління по залученню коштів АТ АКБ «АРКАДА», перебуваючи у змові з керівництвом банку та забудовниками, шляхом формального впровадження акції «Разом дешевше» залучили кошти підставної особи на придбання 52 квартир у житлових комплексах «Еврика» та «Патріотика» за заниженою вартістю.
 
Надалі під приводом невиконання підставним довірителем умов акційної програми, останньому поверталися кошти за придбані квартири, однак вже за їх ринковою (поточною) вартістю.
 
Вказаними діями добросовісним довірителям Фондів фінансування будівництва ЖК «Еврика» та «Патріотика» завдано збитків на суму понад 11, 5 млн гривень.
 
На даний час до суду скеровані клопотання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.
 
Слідство у кримінальному провадженні триває.
 
Досудове розслідування здійснюється за оперативного супроводження УСР у м. Києві ДСР НП України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури 

кількість переглядів: 1961